Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serca duszone w warzywach"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzki z Tarnogóry
Serca oczyść. Marchewki i cebulę obierz. W rondlu zagotuj 2 litry wody. Włóż serca, marchewki, cebulę, listek laurowy i ziele angielskie, ugotuj do miękkości. Serce wyjmij, ostudź, pokrój na plastry. Wywar zachowaj.
Olej rozgrzej na patelni. Włóż serca, przesmaż. Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do podrobów. Wlej 3/4 szklanki wywaru, posyp majerankiem i oregano, duś ok. 20 minut.
Ugotowane wcześniej marchewki pokrój na plasterki, dodaj do serc. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do potrawy. Wymieszaj, duś chwilę, aż sos się zagęści. Przypraw solą i pieprzem.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie