Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serca duszone w warzywach"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzki z Tarnogóry
Serca oczyść. Marchewki i cebulę obierz. W rondlu zagotuj 2 litry wody. Włóż serca, marchewki, cebulę, listek laurowy i ziele angielskie, ugotuj do miękkości. Serce wyjmij, ostudź, pokrój na plastry. Wywar zachowaj.
Olej rozgrzej na patelni. Włóż serca, przesmaż. Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do podrobów. Wlej 3/4 szklanki wywaru, posyp majerankiem i oregano, duś ok. 20 minut.
Ugotowane wcześniej marchewki pokrój na plasterki, dodaj do serc. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do potrawy. Wymieszaj, duś chwilę, aż sos się zagęści. Przypraw solą i pieprzem.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie