Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z delikatnego mięsa z indyka a w środku kolorowy aromatyczny omlet z warzywami. Potrawę robi się szybko i prosto, choć wydaje się na skomplikowana.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
1. Mięso kroimy wzdłuż tak żeby nie przeciąć i rozbijamy, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do miski. 3. Dodajemy do warzyw pokrojoną drobno paprykę. 4. Wbijamy jajka, doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy śmietanę. 5. Dokładnie mieszamy i smażymy omlet.
6. Po usmażeniu układamy na środku mięsa.
7. Zwijamy w roladę.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu kroimy w 2 cm plastry i układamy w naczyniu. 10. Smacznego.