Do góry

Dania główne Przepis na:

Serce Werony

Serce Werony

Autor:

Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10656

Dodano:

Odsłon: 8763

Rolada z delikatnego mięsa z indyka a w środku kolorowy aromatyczny omlet z warzywami. Potrawę robi się szybko i prosto, choć wydaje się na skomplikowana.

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 10 dag marchwi kostka
  • Mały słoik papryki konserwowej
  • 3 jajka
  • Przyprawa do indyka
  • ½ szklanki śmietany 18 %
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Serce Werony

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy wzdłuż tak żeby nie przeciąć i rozbijamy, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  2. 2. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do miski.
    3. Dodajemy do warzyw pokrojoną drobno paprykę.
    4. Wbijamy jajka, doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy śmietanę.
    5. Dokładnie mieszamy i smażymy omlet.

  3. 6. Po usmażeniu układamy na środku mięsa.

  4. 7. Zwijamy w roladę.

  5. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.

  6. 9. Po upieczeniu kroimy w 2 cm plastry i układamy w naczyniu.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 marca 2020 Zmień nazwę na np. "Serce Wysp Zielonego Przylądka", bo inaczej nie zjem ;p Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń