Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że jest niewielu smakoszy podrobów. Ja jednak je bardzo lubię i chcę zaproponować pyszne serca drobiowe duszone z cebulą, doprawione winnym octem i aromatycznymi przyprawami. Najlepiej smakują w towarzystwie puree ziemniaczanego i wyrazistej, chrzanowej ćwikły, polecam :)
nóż, deska do krojenia, głęboka patelnia
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 897
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2774
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3304
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 897
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2774
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3304
Składniki
Serduszka wymoczyć w zimnej wodzie, wypłukać, odsączyć.
Obrane cebule pokroić w grubszą kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, zeszklić cebulę, dodać serca, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem, na wolnym ogniu, 25 minut. Serduszka puszczą wodę, więc nie należy ich podlewać.
Dodać paprykę, gałkę, imbir, kilka kropel sosu sojowego i ocet winny lub wino. Trzymać jeszcze na małym ogniu 5 minut.
Łyżeczkę mąki kartoflanej rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać pomału do sosu z serduszkami, jednocześnie mieszając. Doprowadzić potrawę do wrzenia i zdjąć z ognia.
Doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Posypać drobno pokrojonym porem (wykorzystać część środkową - jasno zieloną )
Podawać z tłuczonymi ziemniakami i ćwikłą z chrzanem.