Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli twój żołądek pomieści tylko jeden rodzaj deseru, nie musisz wybierać pomiędzy najpyszniejszymi przysmakami świata. Ten sernik tiramisu łączy esencjonalny smak kawy i kakao z aksamitną strukturą sernika. Wypróbuj koniecznie!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 145
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8856
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1204
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 145
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8856
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1204
Składniki
Przygotuj foremkę lub szklane naczynie o prostych ściankach (ok.25 x 25) i wysmaruj masłem. Kawę rozpuść w 100 ml gorącej wody, a gdy przestygnie, dolej likier, wymieszaj i odstaw. W jednej misce ubij zimną śmietanę kremówkę, utrwalając ją cukrem pudrem. Ubij śmietanę na sztywno. W osobnej misce zmiksuj serek mascarpone z twarogiem i cukrem na gładką masę. Miksuj do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Partiami dodawaj ubitą śmietanę do masy serowej i wymieszaj szpatułką.
¼ masy wyłóż na dno foremki i wyrównaj. Biszkopty zanurzaj w naparze kawowym i układaj jedno obok drugiego na wyłożonej masie. Następnie przełóż resztę warstwy sernikowej i rozprowadź po całej powierzchni, po czym wygładź szpatułką lub grzbietem łyżki. Wstaw blaszkę do lodówki na ok. 4-6 godzin lub najlepiej na całą noc. Przed podaniem posyp sernik kakao lub startą czekoladą i serwuj schłodzony.