Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli twój żołądek pomieści tylko jeden rodzaj deseru, nie musisz wybierać pomiędzy najpyszniejszymi przysmakami świata. Ten sernik tiramisu łączy esencjonalny smak kawy i kakao z aksamitną strukturą sernika. Wypróbuj koniecznie!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
Przygotuj foremkę lub szklane naczynie o prostych ściankach (ok.25 x 25) i wysmaruj masłem. Kawę rozpuść w 100 ml gorącej wody, a gdy przestygnie, dolej likier, wymieszaj i odstaw. W jednej misce ubij zimną śmietanę kremówkę, utrwalając ją cukrem pudrem. Ubij śmietanę na sztywno. W osobnej misce zmiksuj serek mascarpone z twarogiem i cukrem na gładką masę. Miksuj do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Partiami dodawaj ubitą śmietanę do masy serowej i wymieszaj szpatułką.
¼ masy wyłóż na dno foremki i wyrównaj. Biszkopty zanurzaj w naparze kawowym i układaj jedno obok drugiego na wyłożonej masie. Następnie przełóż resztę warstwy sernikowej i rozprowadź po całej powierzchni, po czym wygładź szpatułką lub grzbietem łyżki. Wstaw blaszkę do lodówki na ok. 4-6 godzin lub najlepiej na całą noc. Przed podaniem posyp sernik kakao lub startą czekoladą i serwuj schłodzony.