Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe szaszłyki"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno posiekaj. Przeciśnij przez praskę ząbek czosnku. Majonez połącz z musztardą. Dodaj natkę, czosnek, sok wyciśnięty z limonki i olej. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
Pomidorki opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Ser typu bałkańskiego (może być twarda feta) osącz ze słonej zalewy. Pokrój w kostki o podobnej wielkości, co pomidorki. Pieczarki (małe sztuki) oczyść.
Umyj strąk papryki, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Pokrój na cząstki obraną czerwoną cebulę.
Przygotuj 12 patyczków do szaszłyków. Nadziewaj na nie na zmianę ser, pomidorki, pieczarki, kawałki papryki oraz cebuli.
Szaszłyki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej marynatą i odstaw na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie wyjmij szaszłyki, obsmaż na suchej patelni i znów włóż do naczynia z marynatą. Zapiekaj 12-15 minut w 190 st.
czas ok. 35 min; porcja – 280 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety