Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie zainspirowane przepisem Jamiego Olivera
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2930
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 250
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2930
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 250
Składniki
Na małej ilości oliwy podsmażyłam szynkę pokrojoną w cienkie paseczki. Kiedy się delikatnie zrumieniły, dodałam posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam 3 wyciśnięte ząbki czosnku, wymieszałam i obsypałam 2 łyżkami mąki. Mąka dokładnie oblepiła składniki, w to wlałam 250 ml bulionu, wymieszałam i dodałam 100g serka topionego. Kiedy serek się rozpuścił, dodałam 200g mrożonego groszku. Podałam z makaronem penne.