Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie paseczki, przyprawiamy przyprawą do gyrosa ( ja używam KAMISA) oraz curry (tylko tego nie za dużo bo będzie ostre). Następnie wkładamy do lodówki na około godziny
kroimy pieczarki w talarki (ja nie wkrawam ogonków bo są twarde), cebulę i paprykę. Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą pieprzem, papryką czerwoną, przyprawą do gyrosa oraz trochę curry. Smażymy aż wszystko będzie miękkie
Wyjmujemy z lodówki pierś z kurczaka i również ją podsmażamy na innej patelni i dodajemy do pieczarek, papryki i cebuli. To wszystko mieszamy i jeszcze z 10 minut gotujemy żeby się ładnie połączyło.
Podajemy z frytkami i surówkami. Ja sosy kupuje w restauracjach gdzie robią takie shormy koszt nie wielki a i zaoszczędzamy pracy:) Na koniec jak ktoś lubi zapiekany ser to proponuje jeżeli frytki są już gotowe położyć farsz na talerzu posypać żółtym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika aż ser się rozpuści. I shorma gotowa. Smacznego!