Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, pieczone, siekane kotlety drobiowe polecają się na obiad. :-) Odgrzane również smakują dobrze, co sprawdziłam zabierając je do pracy. Smakowały nam bardzo a dodatek warzyw jest dowolny, w moim przypadku była to cukinia, marchewka i koperek.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5702
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2020
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 94
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 239
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5702
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2020
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 94
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 239
Składniki
Marchew i cukinię ścieramy na tarce. Koperek siekamy, cebulę kroimy w kostkę.
Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.