Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-04-2017
Zdrowy obiad o smaku uwielbianego przez wszystkich gyrosa:). Małe, kebabowe kotleciki podbiją podniebienia degustujących. Robi się je szybko i nie wymagają wymyślnych składników. Są pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 689
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12468
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 689
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12468
Składniki
Pietruszkę siekamy, cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.