Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka kurczaka w selerze naciowym.

Skrzydełka kurczaka w selerze naciowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17603

Dodano:

Odsłon: 194

Skrzydełka grillowane już się przejadły,tak zrobione są delikatne,mięso odchodzi od kostek,są aromatyczne i bardzo smaczne.

Składniki

  • 9 skrzydełek z kurczaka
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 cebule
  • suszony lubczyk łyżeczka
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka kmin rzymski
  • Mąka krupczatka 1 szkl
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • tłuszcz do obsmażenia skrzydełek
  • Pieprz ziołowy
  • sól
  • kurkuma 2 łyżeczki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Skrzydełka kurczaka w selerze naciowym.

Przygotowanie

  1. Umyte skrzydełka obtoczyć w mące i przesmażyć z dwóch stron.
    Przełożyć do rondla a na tym tłuszczu usmażyć seler pokrojony w kostkę ,oraz cebulę.

    Usmażone dodać do skrzydełek,podlać wodą tyle by przykryła skrzydełka.
    Dodać przyprawy,musztardę ,kurkumę,lubczyk,kmin,oraz pieprz i sól.

    Dusić do miękkości skrzydełek,na końcu zrobić zaczepkę z mąki i dodać zahartowaną śmietanę w sosie.

    Zagotować.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń