Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym wydaniu skrzydełka są mega pyszne. Górale wiedzą co dobre.
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 18
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 46
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 18
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 46
Składniki
Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Cebule kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, zrumieniamy skrzydełka z każdej strony, wlewamy mleko, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy odsączony z zalewy groszek i dusimy jeszcze 5-7 min. Całość doprawiamy gałką muszkatołową.