Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka pieczone w limonkowym sosie

Skrzydełka pieczone w limonkowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 164

Czasami, nie tylko lenistwo, ale i brak czasu „wymusza” na nas pójście na łatwiznę. Bardzo często korzystamy z orientalnych sosów. Dlaczego? Bardzo lubimy połączenie mięsa ze słodką nutą. Właśnie te sosy charakteryzują się zbalansowanym smakiem. Oczywiście troszkę smak podkręciliśmy naszym, polskim miodem. Wyszło przede wszystkim smacznie, no i oczywiście szybko. Zapraszamy do wypróbowania przepisu w dobie „kryzysu” czasowego. A jak nie będzie Wam się chciało stać przy garach, my też czasami tak mamy, to tym bardziej. Życzymy smacznego.

Składniki

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 90 ml sosu z limonką, kolendrą i chili
  • 1 łyżka miodu lipowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Skrzydełka pieczone w limonkowym sosie

Przygotowanie

  1. Skrzydełka oczyszczamy.
    Sos limonkowy mieszamy z miodem, dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy.
    Skrzydełka układamy na blaszce, pozostałą marynatę zostawiamy, pieczemy 35 minut w 180°C. 5 minut przed końcem pieczenia drób polewamy pozostałą marynatą.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Puma654 30 czerwca Ja mam problem z kurczakami.Jem tylko te z wolnego chowu.Jak wiadomo takich skrzydełek nie można kupić w sklepie.Jak dla mnie ten przepis odpada. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń