Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie skrzydełka możemy podać z drugim daniem np. z ziemniakami i smaczną surówka.
miska, blacha do pieczenia, łyżka stołowa, mała łyżeczka, tarka,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Skrzydełka dopraw solą i pieprzem, obtocz w oleju. Rozłóż pojedynczo na blaszce do piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 200 C przez około 45 - 50 minut, odwracając w połowie czasu pieczenia na drugą stronę .
Gdy skrzydełka się pieką w tym czasie przygotuj sos. Imbir zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki na sos wymieszaj dokładnie w większej misce.
Od razu po upieczeniu, gorące skrzydełka wkładamy do miski z sosem i obtaczamy ze wszystkich stron. Podajemy z ziemniakami i surówką .
Smacznego !