Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie skrzydełka możemy podać z drugim daniem np. z ziemniakami i smaczną surówka.
miska, blacha do pieczenia, łyżka stołowa, mała łyżeczka, tarka,
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 61
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 388
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40481
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 61
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 388
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40481
Składniki
Skrzydełka dopraw solą i pieprzem, obtocz w oleju. Rozłóż pojedynczo na blaszce do piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 200 C przez około 45 - 50 minut, odwracając w połowie czasu pieczenia na drugą stronę .
Gdy skrzydełka się pieką w tym czasie przygotuj sos. Imbir zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki na sos wymieszaj dokładnie w większej misce.
Od razu po upieczeniu, gorące skrzydełka wkładamy do miski z sosem i obtaczamy ze wszystkich stron. Podajemy z ziemniakami i surówką .
Smacznego !