Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest dla miłośników kuchni azjatyckiej. Składniki marynaty dobrałam tak, by ostre przyprawy nie brały góry nad delikatniejszymi, a całość dała wyraz smaków kuchni azjatyckiej.
Blacha do pieczenia, miska, łyżeczka
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 181
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1301
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 181
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1301
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Składniki
W misce gromadzimy wszystkie składniki marynaty.
Dokładnie mieszamy
Dodajemy skrzydełka i dokładnie masujemy, aby mięso otoczyło się w marynacie
Odstawiamy na godzinę pod folią, aby skrzydełka naciągnęły marynatą.
Układamy na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku na opcji góra -dol przez pół godziny w temperaturze 200 stopni Celsjusza
Po pół godzinie odwracamy skrzydełka, dodajemy około 50 ml wody na blachę i dalej pieczemy przez pół godziny.
Podajemy z ryżem i dowolnie wybranym sosem. U mnie słodki chili sos.