Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z tej części kurczaka jest bardzo deliaktne i smaczne. Ja by dodać więcej tego smaku i szyku często ucinam górną część skrzydełka, co zmienia je nie do poznania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Skrzydełka myję, suszę i obcinam górną część, która może się przydać np. na zupę.
Miód 3-4 łyżki rozrabiam w misce z sokiem z puszki z ananasami. Dokładnie mieszam.
Krążki anansa kroję na większe kawałki bo tak lubię jak w jedzeniu czuję, co pałaszuję.
Skrzydełka obficie polewam rozrobionym miodem, mieszam.
Dodaję sól, pieprz oraz słodką paprykę dosyć dużo jak widać na zdjęciu.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego góra i dół 220 st C na około 1 godzinę sprawdzając czy są miekkie. 10 - 15 minut przed wyjęciem odkrywamy naczynie i pozostawiam w piekarniku, by skrzydełka nabrały ładego przypieczonego koloru.
Wyjmujemy na talerz, możemy dodać trochę kaszy gryczanej ugotowanej. Całość polewamy sosem z pieczenia smak zniewalający i dodajemy upieczony ananas. A teraz smacznego.