Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z tej części kurczaka jest bardzo deliaktne i smaczne. Ja by dodać więcej tego smaku i szyku często ucinam górną część skrzydełka, co zmienia je nie do poznania.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3914
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1672
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3914
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1672
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Składniki
Skrzydełka myję, suszę i obcinam górną część, która może się przydać np. na zupę.
Miód 3-4 łyżki rozrabiam w misce z sokiem z puszki z ananasami. Dokładnie mieszam.
Krążki anansa kroję na większe kawałki bo tak lubię jak w jedzeniu czuję, co pałaszuję.
Skrzydełka obficie polewam rozrobionym miodem, mieszam.
Dodaję sól, pieprz oraz słodką paprykę dosyć dużo jak widać na zdjęciu.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego góra i dół 220 st C na około 1 godzinę sprawdzając czy są miekkie. 10 - 15 minut przed wyjęciem odkrywamy naczynie i pozostawiam w piekarniku, by skrzydełka nabrały ładego przypieczonego koloru.
Wyjmujemy na talerz, możemy dodać trochę kaszy gryczanej ugotowanej. Całość polewamy sosem z pieczenia smak zniewalający i dodajemy upieczony ananas. A teraz smacznego.