Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z tej części kurczaka jest bardzo deliaktne i smaczne. Ja by dodać więcej tego smaku i szyku często ucinam górną część skrzydełka, co zmienia je nie do poznania.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 45
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 45
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Składniki
Skrzydełka myję, suszę i obcinam górną część, która może się przydać np. na zupę.
Miód 3-4 łyżki rozrabiam w misce z sokiem z puszki z ananasami. Dokładnie mieszam.
Krążki anansa kroję na większe kawałki bo tak lubię jak w jedzeniu czuję, co pałaszuję.
Skrzydełka obficie polewam rozrobionym miodem, mieszam.
Dodaję sól, pieprz oraz słodką paprykę dosyć dużo jak widać na zdjęciu.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego góra i dół 220 st C na około 1 godzinę sprawdzając czy są miekkie. 10 - 15 minut przed wyjęciem odkrywamy naczynie i pozostawiam w piekarniku, by skrzydełka nabrały ładego przypieczonego koloru.
Wyjmujemy na talerz, możemy dodać trochę kaszy gryczanej ugotowanej. Całość polewamy sosem z pieczenia smak zniewalający i dodajemy upieczony ananas. A teraz smacznego.