Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka w occie"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1079
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6243
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1079
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6243
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa
Ze skrzydełek wyjmij kości. Gotuj 15 min w osolonej wodzie. Osącz. Mąkę wymieszaj z ostrą papryką. Skrzydełka panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Obsmaż na oleju.
Litr wody zagotuj. Cebulę, papryki i czosnek posiekaj, wrzuć do gorącej wody, dodaj przyprawy i koncentrat, ostudź. Wlej ocet, dodaj skrzydełka. Odstaw na kilka godzin.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie