Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka w occie"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Składniki
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa
Ze skrzydełek wyjmij kości. Gotuj 15 min w osolonej wodzie. Osącz. Mąkę wymieszaj z ostrą papryką. Skrzydełka panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Obsmaż na oleju.
Litr wody zagotuj. Cebulę, papryki i czosnek posiekaj, wrzuć do gorącej wody, dodaj przyprawy i koncentrat, ostudź. Wlej ocet, dodaj skrzydełka. Odstaw na kilka godzin.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie