Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka w occie"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5776
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5776
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 221
Składniki
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa
Ze skrzydełek wyjmij kości. Gotuj 15 min w osolonej wodzie. Osącz. Mąkę wymieszaj z ostrą papryką. Skrzydełka panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Obsmaż na oleju.
Litr wody zagotuj. Cebulę, papryki i czosnek posiekaj, wrzuć do gorącej wody, dodaj przyprawy i koncentrat, ostudź. Wlej ocet, dodaj skrzydełka. Odstaw na kilka godzin.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie