Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lada gratka dla miłośników drobiu i odważnych owocowych smaków. Pyszna i prosta kompozycja na pewno Was zadowoli.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 952
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2848
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 952
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14632
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 952
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2848
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 952
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14632
Składniki
Mięso oczyszczamy. Z pomarańczy wyciskamy sok, który mieszamy z miodem, sosem, olejem i mieloną papryką. Do miski wlewamy marynatę, dodajemy skrzydełka, marynujemy minimum godzinę. Im dłużej tym lepiej. Drób wykładamy na blaszkę, pieczemy 35 min. w 180°C, co jakiś czas podlewamy pozostałą marynatą.