Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz przepisu na chrupiące skrzydełka z kurczaka, które idealnie sprawdzą się jako przekąska na spotkanie z przyjaciółmi lub szybki obiad, to ten przepis jest dla Ciebie! Wystarczy kilka prostych składników, a efekt zachwyci każdego miłośnika soczystego mięsa w chrupiącej panierce.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12004
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8818
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155470
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1193
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12004
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8818
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155470
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1193
Składniki
Umyte i osuszone skrzydełka dzielimy na trzy części. W przepisie wykorzystujemy dwie większe części, natomiast najmniejsze lotki można użyć do przygotowania bulionu. Podzielone skrzydełka przekładamy do miski, zalewamy przyprawą Maggi i dolewamy tyle zimnej wody, aby skrzydełka były całkowicie zanurzone. Skrzydełka w takiej zalewie odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną i obtaczamy w niej skrzydełka. Tak przygotowane skrzydełka smażymy w garnku na głębokim, rozgrzanym oleju około 12-15 minut do momentu aż uzyskają złocisty kolor. Usmażone skrzydełka wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.