Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne skrzydełka w pysznym sosie pieczone w piekarniku. Minimum pracy i maksimum smaku:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w półplastry i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Ząbki czosnku obieramy, kroimy w plasterki i układamy na cebuli. Coca colę mieszamy z keczupem, cukrem, pieprzem, papryką, gorczycą, solą i olejem. Skrzydełka oczyszczamy, myjemy, osuszamy i dokładnie obtaczamy w zalewie. Układamy na cebuli - najlepiej ułożyć w jednej warstwie skrzydełko jedno obok drugiego (a nie jedno na drugim). Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy 40-50 min. /w zależności od grubości skrzedełek/. Możemy podawać z ryżem, ziemniakami lub z bagietką.