Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może skusicie się na obiad zrobiony w innej formie a mianowicie skrzydła, ćwiartki lub uda ? W takie upały jak teraz przechodzą nie chce się jeść a już nie mówiąc o gotowaniu, ale ja sobie nie wyobrażam nie zjeść gotowanego po prostu uwielbiam gotować i już chyba mi to weszło w krew że codziennie muszę mieć co innego ugotowanego.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 264
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 264
Składniki
Do garnka wlać litr wody, włożyć skrzydła indycze dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę dowolną z solą. Skrzydła gotować do całkowitej miękkości mięsa, ( można sprawdzić nożem lub widelcem czy są już całkowicie miękkie ). Skrzydła wyłożyć na durszlak do ostygnięcia. ( Ja wywaru nie wylewam jutro ugotuję na nim pyszną zupkę ).
Jak już skrzydła ostygły, jajka roztrzepać w miseczce widelcem dodając do nich pół łyżeczki przyprawy z solą lub soli. W roztrzepanych jajkach zanurzyć skrzydło następnie w bułce tartej i znowu w roztrzepanym jajku.
Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, ułożyć przygotowane w panierce skrzydła i smażyć na średnim ogniu z bu stron na złoty kolor. Skrzydła w panierce nie wchłaniają w siebie dużo tłuszczu, a dzięki obgotowaniu i usmażeniu w panierce w środku są wilgotne a z wierzchu chrupiące.
Tak przygotowane skrzydełka podałam z ziemniakami młodymi okraszonymi tłuszczem ze skrzydełek oraz surówka z cebuli oraz pomidora czerwonego i żółtego w śmietanie. Jeśli ktoś nie lubi skrzydełek równie dobrze i w ten sam sposób można przyrządzić ćwiartki czy udka kto jak woli.