Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne skwarki z cebulą.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
1. Boczek pokroić w plastry ok. 5mm i posypać z obu stron solą i pieprzem. 2. Następnie podsmażyć dokładnie boczek na patelni z obu stron na złoty kolor. 3. Podsmażone skwarki przełożyć do głębszej patelni wraz w dwiema łyżkami roztopionego tłuszczu, dodać pokrojoną w plastry cebulę posypaną solą i pieprzem, dodać miód i smażyć dosyć często mieszając, 4. Patelnię przykryć pokrywką i dusić na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając(przez około 30min) aż boczek będzie miękki, tak by nie przypalić cebuli.