Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne skwarki z cebulą.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
1. Boczek pokroić w plastry ok. 5mm i posypać z obu stron solą i pieprzem. 2. Następnie podsmażyć dokładnie boczek na patelni z obu stron na złoty kolor. 3. Podsmażone skwarki przełożyć do głębszej patelni wraz w dwiema łyżkami roztopionego tłuszczu, dodać pokrojoną w plastry cebulę posypaną solą i pieprzem, dodać miód i smażyć dosyć często mieszając, 4. Patelnię przykryć pokrywką i dusić na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając(przez około 30min) aż boczek będzie miękki, tak by nie przypalić cebuli.