Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne kluski , kluski śląskie z posiekanym koperkiem ,są smaczne i o zielonkawym kolorze. Łatwe w przygotowaniu i na pewno swoim kolorem jak również smakiem zaskoczą domowników.
miska, praska, garnek, nóż, deska do krojenia,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 147
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 95
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 384
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 147
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 95
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 384
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i wstawiamy do gotowania , ugotowane ziemniaki odcedzamy, następnie przeciskamy przez praskę. Ziemniaki równamy, dzielimy na 4 części. Jedną część wyjmujemy i kładziemy na pozostałe ziemniaki ,a w puste miejsce dodajemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy jajka i solimy, całość mieszamy . Na sam koniec dodajemy posiekany drobno koperek i mieszamy do połączenia wszystkich składników. Z gotowej masy formujemy okrągłe kluski lekko je spłaszczając. Tak przygotowane kluski wrzucamy do gotującej lekko osolonej wody i gotujemy od 5 - 7 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z sosem i mięsem.
Kluski gotowe do podania.
Kluski gotowe do gotowania.