Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląskie roladki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kiełbasy, boczek, ogórki i obrane cebule pokrój w kostkę, wymieszaj. Farsz podziel na osiem części.
Plastry mięsa cienko rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, z jednej strony posmaruj musztardą. Na plastrach ułóż farsz, ciasno zwiń, zwiąż nicią.
Margarynę stop w rondlu, włóż roladki, podsmaż ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś ok. półtorej godziny (wołowe dłużej). Powstały sos możesz przecedzić i zagęścić mąką wymieszaną z maślanką.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie