Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Składniki
Mięso umyć,pokroić w plastry o grubości ok 5 cm.,i rozbić.Cebulę kroimy w półksiężyce,a boczek i ogórek w słupki. Każdy plaster mięsa doprawiamy solą i pieprzem,smarujemy musztardą.Kładziemy pokrojone warzywa na boczku.Całość zwijamy.Ażeby farsz nie wypadł w czasie smażenia,każdą roladę wiążemy nitką.Na rozgrzanej patelni kładziemy przygotowane rolady.Po 15 minutach smażenia dolewamy 1 szklankę ciepłej wody i dusimy pod przykryciem przez ok. 2 godziny.Wyjmujemy rolady i usuwamy nitkę.Mąkę roztrzepujemy w 200 ml zimnej wody i wlewamy do sosu .Przyprawiamy do smaku