Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledź po kaszubsku"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Zalej śledzie wodą na 3 godziny (po godzinie zmień wodę).
Obierz i pokrój cebulę w krążki grubości 3-4 mm. Rozłóż je na plastikowej tacy, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki. Wstaw na godzinę do lodówki. Resztki limonek wrzuć do wody, w której moczą się śledzie.
Rozłóż na talerzach krążki cebuli, a na nich listki kolendry i śledzie. Polej oliwą i udekoruj krwawnikiem. Podawaj z pumperniklem.
<strong>Przepis: Piotr Lisakowski</strong>Źródło: Olivia