Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź po żydowsku z pomarańczami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Filety umyć, zalać mlekiem, odstawić na 2-3 godziny. Następnie wyjąć je, starannie osuszyć i pokroić wzdłuż na w miarę równe paski.
Pomarańczę, jabłko, ogórki i cebulkę obrać, pokroić w drobniutką kostkę (jabłka natychmiast skropić odrobiną soku z cytryny, aby nie ściemniały).
Majonez wymieszać z resztą soku z cytryny, przyprawić solą, dwoma rodzajami pieprzu oraz szczyptą cukru. Połączyć z pokrojonymi owocami i warzywami.
Kawałki śledzi zwijać tak, by powstało gniazdko, spiąć wykałaczką, aby się nie rozpadły. Napełniać przygotowanym farszem owocowo-warzywnym.
Odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem przełożyć na półmisek, udekorować kawałkami pomarańczy oraz zieleniną.
Każdą porcję można przed podaniem ozdobić kleksem majonezu. Podawać z kromkami białego pieczywa.Źródło: Twoje Imperium