Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta w takim wydaniu , to królowa stołu.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3519
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 363
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3519
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 363
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
Składniki
Kapustę sparzyć gorącą wodą. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię , paprykę umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Mięso wieprzowe doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Dodać ryż , warzywa, wbić jajko, bardzo dokładnie wymieszać. Z liścia kapusty wyciąć twardą część, ułożyć półkolem porcję farszu.
Zwinąć w ślimaka.
Z pozostałymi liśćmi zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przecier zagotować , dodać śmietaną, doprawić pieprzem, bazylią, gotować 2 minuty, zalać ślimaczki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.