Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta w takim wydaniu , to królowa stołu.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Składniki
Kapustę sparzyć gorącą wodą. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię , paprykę umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Mięso wieprzowe doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Dodać ryż , warzywa, wbić jajko, bardzo dokładnie wymieszać. Z liścia kapusty wyciąć twardą część, ułożyć półkolem porcję farszu.
Zwinąć w ślimaka.
Z pozostałymi liśćmi zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przecier zagotować , dodać śmietaną, doprawić pieprzem, bazylią, gotować 2 minuty, zalać ślimaczki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.