Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta w takim wydaniu , to królowa stołu.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Kapustę sparzyć gorącą wodą. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię , paprykę umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Mięso wieprzowe doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Dodać ryż , warzywa, wbić jajko, bardzo dokładnie wymieszać. Z liścia kapusty wyciąć twardą część, ułożyć półkolem porcję farszu.
Zwinąć w ślimaka.
Z pozostałymi liśćmi zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przecier zagotować , dodać śmietaną, doprawić pieprzem, bazylią, gotować 2 minuty, zalać ślimaczki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Młode warzywa są fantastycznie delikatne,więc smak gołąbków z młodej kapusty...
Odsłon: 126828
Przyszła wiosna i czas na danie z młodej kapusty.
Odsłon: 4832
Przepyszne placuszki z młodej zielonej kapusty. Dodatek sosu pomidorowo-papry...
Odsłon: 935
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 33
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 42
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 37
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 33
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 42
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 37
Składniki
Kapustę sparzyć gorącą wodą. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię , paprykę umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Mięso wieprzowe doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Dodać ryż , warzywa, wbić jajko, bardzo dokładnie wymieszać. Z liścia kapusty wyciąć twardą część, ułożyć półkolem porcję farszu.
Zwinąć w ślimaka.
Z pozostałymi liśćmi zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przecier zagotować , dodać śmietaną, doprawić pieprzem, bazylią, gotować 2 minuty, zalać ślimaczki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 171
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 33