Do góry

Dania główne Przepis na:

Ślimaczki z salami

Ślimaczki z salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Ślimaczki z salami"

Składniki

  • 4 tortille
  • 10 dag ostrego salami
  • 10 dag żółtego sera
  • 25 dag serka twarogowego z ziołami lub neutralnego w smaku
  • kilka liści sałaty (po 1-2 na jeden placek)
  • duży pomidor
  • pół pęczka szczypiorku
  • cebula dymka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ślimaczki z salami

Przygotowanie

  1. Ser żółty zetrzyj na tarce. Szczypiorek oraz cebulę dymkę – posiekaj. Pomidor obierz, pokrój w kostkę.

  2. Placki tortillli grubo posmaruj serkiem twarogowym, posyp startym żółtym serem. Połóż kilka plasterków salami, trochę pomidora, posyp szczypiorkiem. Zwiń w rulon. Pokrój na kawałki. Posyp resztą szczypiorku oraz dymką.

  3. Tortille możesz łatwo przygotować sama w domu: w misce wymieszaj 2 szklanki mąki pszennej z połową łyżeczki soli. Wlej 2/3 szklanki gorącej wody wymieszanej z 3 łyżkami stopionego smalcu. Zagnieć ciasto, odstaw na godzinę. Podziel na 16 części, rozwałkuj. Smaż na suchej patelni, aż ciasto pokryje się brązowymi plamkami.

  4. Porcje 8, 10 min, cena 1,80 zł, kalorie 202 kcal.

  5. Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń