Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki z salami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35874
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 252
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 285
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35874
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 252
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 285
Składniki
Ser żółty zetrzyj na tarce. Szczypiorek oraz cebulę dymkę – posiekaj. Pomidor obierz, pokrój w kostkę.
Placki tortillli grubo posmaruj serkiem twarogowym, posyp startym żółtym serem. Połóż kilka plasterków salami, trochę pomidora, posyp szczypiorkiem. Zwiń w rulon. Pokrój na kawałki. Posyp resztą szczypiorku oraz dymką.
Tortille możesz łatwo przygotować sama w domu: w misce wymieszaj 2 szklanki mąki pszennej z połową łyżeczki soli. Wlej 2/3 szklanki gorącej wody wymieszanej z 3 łyżkami stopionego smalcu. Zagnieć ciasto, odstaw na godzinę. Podziel na 16 części, rozwałkuj. Smaż na suchej patelni, aż ciasto pokryje się brązowymi plamkami.
Porcje 8, 10 min, cena 1,80 zł, kalorie 202 kcal.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Bella Relaks