Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowe superpowidła"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
<strong>Przepis przy słała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Włóż do rondla z grubym dnem, wsyp cukier, wlej ok. 1/3 szklanki wody. Smaż około godziny, mie szając od czasu do czasu (podlewaj małą ilością wody, jeśli masa zacznie przywierać).
Czynność powtarzaj przez kolejne 3-4 dni. Ciepłe powidła przełóż do słoików, dobrze zakręć. Pasteryzuj 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie