Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z warzywami zawsze dobrze smakuje. Zioła nadają potrawie pikantny, wyrazisty smak i aromat.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1378
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 346
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1378
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 346
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Na głęboką patelnię wylać dwie łyżki oleju rzepakowego. Dodać mięso i smażyć na wolnym ogniu. Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Kolejno dodawać na patelnię. Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kostkę czosnek. Następnie pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę. Pokrojone na centymetrowe kawałki łodygi selera naciowego. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Dodać 1-1,5 szklanki wody i dusić warzywa na wolnym ogniu ok. 15 min. Na koniec dodać jeszcze pokrojoną w kostkę cukinię i dusić jeszcze 10 min. Dodać zioła, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dla zagęszczenia potrawy dodać dwie łyżki kaszy manny. Udekorować oregano. Gulasz można podać z ziemniakami albo makaronem. Smacznego.