Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sycące, w którym przeplata się wiele smaków i aromatów.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7981
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13762
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7981
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13762
Składniki
Kiełki słonecznika myjemy, osączamy z wody, podsmażamy na maśle. Czas smażenia 5- 7 minut. Ziarna słonecznika rumienimy na suchej patelni. Kiełki łączymy z uprażonymi ziarnami słonecznika i kawałkami karczochów. Myjemy paprykę, pomidorki i ogórka. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę. Pomidorki dzielimy na połówki, natomiast ogórka obieramy, kroimy w grubą kostkę, solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie z kawałeczków ogórka odciskamy wodę.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Ugotowane spaghetti odcedzamy, pozostawiamy przez chwilę na sicie do osączenia. Makaron dodajemy do kiełków, mieszamy, podgrzewamy kilka minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy rozdrobnione surowe warzywa. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.