Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smakowite roladki z fetą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Szpinak opłucz, osusz. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, wrzuć szpinak, zblanszuj go, dodaj czosnek, gałkę i szczyptę pieprzu. Kotlety rozbij, posyp pieprzem. Na kotletach rozłóż cały szpinak i fetę. Zwiń, owiń boczkiem. Zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż na blaszce, posmaruj cienko olejem i piecz ok. 30 minut w 200°C.
50 min., 3,30 zł, 340 kcal.Źródło: Naj