Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smalec przecedzany, o smaku cebulki i czosnku"
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 42
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 55
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2596
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 42
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 55
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2596
Składniki
Do garnka z grubym dnem włóż słoninę. Podgrzewaj na malutkim ogniu. Im wolniej się topi, tym lepiej. Boczek pokrój w plastry. Jabłka umyj, pokrój w półksiężyce. Połóż na wierzchu słoniny. Dodaj cebule pokrojone w cząstki i czosnek posiekany w słupki. Gdy słonina zacznie się topić, delikatnie zacznij mieszać . Cały czas smaż na malutkim ogniu, aż tłuszcz się wytopi.
Gotowy smalec dopraw solą, przestudź, następnie przelej przez sitko do słoików, oddzielając czysty smalec od jabłka, cebuli, czosnku i skwarek. Zastudź. Wspaniale smakuje rozsmarowany na pieczywie typu graham, z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulką.Źródło: Świat kobiety