Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki kurczaka podane z frytkami i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Polecam.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wyczyszczone, wymyte ćwiartki z kurczaka solimy pieprzymy i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na kształt frytek. Surowe frytki osączamy z wody i smażymy w rozgrzanym oleju na słomkowy kolor.
Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z frytkami i papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!