Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona ćwiartka z kurczaka z frytkami.

Smażona ćwiartka z kurczaka z frytkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23086

Dodano:

Odsłon: 1260

Smażone ćwiartki kurczaka podane z frytkami i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Polecam.

Składniki

  • ćwiartka z kurczaka 2 szt.
  • ziemniaki 6 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • papryczki czereśniowe, marynowane 6 szt.
  • olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażona ćwiartka z kurczaka z frytkami.

Przygotowanie

  1. Wyczyszczone, wymyte ćwiartki z kurczaka solimy pieprzymy i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.

  2. W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na kształt frytek. Surowe frytki osączamy z wody i smażymy w rozgrzanym oleju na słomkowy kolor.

  3. Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z frytkami i papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń