Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki kurczaka podane z frytkami i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Polecam.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1210
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1210
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13308
Składniki
Wyczyszczone, wymyte ćwiartki z kurczaka solimy pieprzymy i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na kształt frytek. Surowe frytki osączamy z wody i smażymy w rozgrzanym oleju na słomkowy kolor.
Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z frytkami i papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!