Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z cebulą i jabłkiem smakuje wyśmienicie
Wątróbkę oczyścić z błon i resztek żółci.
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Jabłka umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, również pokroić w plastry.
Na dużej patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, podsmażyć cebulę. Gdy się lekko zrumieni, przesunąć na jedną stronę, dołożyć plastry jabłek i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Całość przełożyć na talerz.
Na tę samą patelnię wlać jeszcze jedną łyżkę oleju, dobrze rozgrzać i kłaść kawałki wątróbki. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, zmniejszyć ogień i zostawić na patelni jeszcze około 2-3 minuty.
Usmażoną wątróbkę połączyć z odłożoną cebulą i jabłkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać listkami rozmarynu. Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub z pajdą chleba.
Wątroba wieprzowa to specyficzne danie, które nie każdy lubi. Do tej wersji p...
Odsłon: 1430
Wątróbka z indyka w sosie z cebuli do ziemniaczków z ogóreczkiem kiszonym . P...
Odsłon: 2660
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 907
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 813
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 113
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 907
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 813
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 113
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błon i resztek żółci.
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Jabłka umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, również pokroić w plastry.
Na dużej patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, podsmażyć cebulę. Gdy się lekko zrumieni, przesunąć na jedną stronę, dołożyć plastry jabłek i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Całość przełożyć na talerz.
Na tę samą patelnię wlać jeszcze jedną łyżkę oleju, dobrze rozgrzać i kłaść kawałki wątróbki. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, zmniejszyć ogień i zostawić na patelni jeszcze około 2-3 minuty.
Usmażoną wątróbkę połączyć z odłożoną cebulą i jabłkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać listkami rozmarynu. Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub z pajdą chleba.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 111
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 148