Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z cebulą i jabłkiem smakuje wyśmienicie
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8498
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 339
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4912
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45217
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8498
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 339
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4912
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45217
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błon i resztek żółci.
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Jabłka umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, również pokroić w plastry.
Na dużej patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, podsmażyć cebulę. Gdy się lekko zrumieni, przesunąć na jedną stronę, dołożyć plastry jabłek i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Całość przełożyć na talerz.
Na tę samą patelnię wlać jeszcze jedną łyżkę oleju, dobrze rozgrzać i kłaść kawałki wątróbki. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, zmniejszyć ogień i zostawić na patelni jeszcze około 2-3 minuty.
Usmażoną wątróbkę połączyć z odłożoną cebulą i jabłkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać listkami rozmarynu. Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub z pajdą chleba.