Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe z cebulą, podane z ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22117
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 120
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22117
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 120
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Na osobnej patelni smażymy pokrojone cebule w pół plastry, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Do usmażonych wątróbek dodajemy usmażoną cebulę, mieszamy i chwilę smażymy. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub marynowanym. Smacznego !!!