Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe z cebulą, podane z ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420545
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1782
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 976
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420545
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1782
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając. Na osobnej patelni smażymy pokrojone cebule w pół plastry, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Do usmażonych wątróbek dodajemy usmażoną cebulę, mieszamy i chwilę smażymy. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub marynowanym. Smacznego !!!