Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
patelnia do smażenia,
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 125
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 170
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 125
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 170
Składniki
Filet i udka nacieramy solą i przyprawą, lekko nacinamy skórki. Natarte części kaczki przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu. Na gorącej patelni smażymy części kaczki z każdej strony na rumiany kolor, do miękkości mięsa. Na smażące się kawałki kaczki układamy pokrojone łodyżki lubczyku. Podczas gdy kawałki kaczki smażą się, gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!