Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
patelnia do smażenia,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Filet i udka nacieramy solą i przyprawą, lekko nacinamy skórki. Natarte części kaczki przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu. Na gorącej patelni smażymy części kaczki z każdej strony na rumiany kolor, do miękkości mięsa. Na smażące się kawałki kaczki układamy pokrojone łodyżki lubczyku. Podczas gdy kawałki kaczki smażą się, gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!