Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
patelnia do smażenia,
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Filet i udka nacieramy solą i przyprawą, lekko nacinamy skórki. Natarte części kaczki przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu. Na gorącej patelni smażymy części kaczki z każdej strony na rumiany kolor, do miękkości mięsa. Na smażące się kawałki kaczki układamy pokrojone łodyżki lubczyku. Podczas gdy kawałki kaczki smażą się, gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!