Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
patelnia do smażenia,
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Składniki
Filet i udka nacieramy solą i przyprawą, lekko nacinamy skórki. Natarte części kaczki przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie robimy mizerię z ogórków i jogurtu. Na gorącej patelni smażymy części kaczki z każdej strony na rumiany kolor, do miękkości mięsa. Na smażące się kawałki kaczki układamy pokrojone łodyżki lubczyku. Podczas gdy kawałki kaczki smażą się, gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!