Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażona pierś kaczki z miodem i mandarynkami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Natnij pierś od strony skóry w kilku miejscach. Podsmażaj ją 8 minut (od strony skóry) na mocno rozgrzanej patelni. Usuń z patelni tłuszcz, odwróć mięso i dalej smaż przez 8 minut na średnim ogniu. Zdejmij mięso z patelni, ale trzymaj w cieple, na bardzo małym ogniu.
Zetrzyj na drobnej tarce skórkę z 2 mandarynek. Wyciśnij i przecedź sok z 4 mandarynek. Oddziel cząstki pozostałych 6 mandarynek. Usuń nadmiar tłuszczu z patelni po kaczych piersiach i zagotuj na niej sok z 4 mandarynek, startej skórki, płynnego miodu i świeżo zmielonego pieprzu.
Odparuj sos (na średnim ogniu), po czym dołóż cząstki mandarynek. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5 minut, mieszając. Podawaj mięso na ogrzanym półmisku i polej je ciepłym sosem. Posól i popieprz.Źródło: Olivia