Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kaczki to moje drugie podejście. Niestety będąc laikiem a sprawie smażenia piersi z kaczki pierwsze okazało się lekką porażką. Pierś robiłam według przepisu z neta i bez dopiekania w piekarniku i po pokrojeniu musiałam dosmażyć ją jeszcze na patelni bo była za krwista. Może takie mięso krwiste ktoś lubi ale ja nie. Za radą kolegi po usmażeniu jej na patelni wstawiłam jeszcze na kilka minut do piekarnika i okazało się, że kaczuszka była super. Mięciutka i bez potoku krwi.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24851
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5988
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 227
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24851
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5988
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 227
Składniki
Piersi z kaczki umyć, osuszyć. Delikatnie naciąć w kratkę skórę a potem posolić ją i oprószyć pieprzem. Po 30 minutach piersi ułożyć na zimnej patelni skórą do dołu i od momentu jak filety zaczną skwierczeć smażyć 7 minut. Potem obrócić na drugą stronę i smażyć 5 minut. Usmażone piersi włożyć na blaszkę do pieczenia albo jeśli macie patelnię bez plastikowych rączek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 4 minuty. Potem piersi wyłożyć na kratkę i zostawić na kilka minut aby odpoczęły. Przed podaniem kroić w plastry, można podać z konfiturą z żurawiny lub z tym co lubicie.