Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona z cebulą wątroba z kaczki , bardzo delikatna w smaku, zdrowa i smaczna, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 53
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7659
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 871
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 53
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7659
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 871
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z kaczki. Wątróbki kroimy na kawałki, obtaczamy w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając.
Po wstępnym podsmażeniu dodajemy pokrojone cebule w pół plastry, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wątróbki solimy w końcowej fazie smażenia.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Surówka: Kiszona kapusta, pokrojona cebula w kostkę, pieprz do smaku i oliwa. Mieszamy wszystkie składniki.
Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!