Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona z cebulą wątroba z kaczki , bardzo delikatna w smaku, zdrowa i smaczna, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 55
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3538
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 55
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3538
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z kaczki. Wątróbki kroimy na kawałki, obtaczamy w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając.
Po wstępnym podsmażeniu dodajemy pokrojone cebule w pół plastry, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wątróbki solimy w końcowej fazie smażenia.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Surówka: Kiszona kapusta, pokrojona cebula w kostkę, pieprz do smaku i oliwa. Mieszamy wszystkie składniki.
Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!