Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona wątroba z kaczki, ziemniaki i surówka.

Smażona wątroba z kaczki, ziemniaki i surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1474 Ocena: 19410

Dodano:

Odsłon: 2890

Smażona z cebulą wątroba z kaczki , bardzo delikatna w smaku, zdrowa i smaczna, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Składniki

  • wątróbki kacze 50 dag
  • cebula 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 5 szt.
  • kiszona kapusta
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.

  2. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z kaczki. Wątróbki kroimy na kawałki, obtaczamy w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając.

  3. Po wstępnym podsmażeniu dodajemy pokrojone cebule w pół plastry, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Wątróbki solimy w końcowej fazie smażenia.

  4. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  5. Surówka:

    Kiszona kapusta, pokrojona cebula w kostkę, pieprz do smaku i oliwa. Mieszamy wszystkie składniki.

  6. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń