Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona wieprzowa wątróbka z cebulą podana z ziemniakami i surówką zrobioną z domowego kiszenia kapustą z żurawiną.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 538
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 593
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 871
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 538
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 593
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 871
Składniki
Wątróbkę czyścimy z żył i ścięgien, kroimy na porcje i płuczemy kilkakrotnie w zimnej wodzie. Wymoczoną wątróbkę odciskamy z wody i zalewamy mlekiem. Zalaną mlekiem wątróbkę wstawiamy do lodówki na noc. Przygotowujemy wątróbkę dzień wcześniej. Wymoczoną wątróbkę w mleku odciskamy z mleka i smażymy na gorącym tłuszczu. Na drugiej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę doprawioną solą i pieprzem ziołowym. W między czasie gotujemy ziemniaki i z kiszonej kapusty robimy surówkę z pokrojoną w kostkę cebulą, do surówki dodajemy oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy wątróbki są już usmażone dodajemy wcześniej usmażoną cebulę. Usmażoną wątróbkę podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!