Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona drobiowa wątróbka z cebulą podana z ziemniakami i surówką zrobioną z domowego kiszenia kapustą.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Wątróbkę czyścimy z żył i ścięgien, płuczemy kilkakrotnie w zimnej wodzie. Wymoczoną wątróbkę odciskamy z wody i zalewamy mlekiem. Zalaną mlekiem wątróbkę wstawiamy do lodówki na noc. Przygotowujemy wątróbkę dzień wcześniej. Wymoczoną wątróbkę w mleku odciskamy z mleka, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu. Na drugiej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę doprawioną solą i pieprzem ziołowym.
W między czasie gotujemy ziemniaki i z kiszonej kapusty robimy surówkę z pokrojoną w kostkę cebulą, do surówki dodajemy oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy wątróbki są już usmażone dodajemy wcześniej usmażoną cebulę.
Usmażoną wątróbkę podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!