Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona drobiowa wątróbka z cebulą podana z ziemniakami i surówką zrobioną z domowego kiszenia kapustą.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3257
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3257
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 721
Składniki
Wątróbkę czyścimy z żył i ścięgien, płuczemy kilkakrotnie w zimnej wodzie. Wymoczoną wątróbkę odciskamy z wody i zalewamy mlekiem. Zalaną mlekiem wątróbkę wstawiamy do lodówki na noc. Przygotowujemy wątróbkę dzień wcześniej. Wymoczoną wątróbkę w mleku odciskamy z mleka, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu. Na drugiej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę doprawioną solą i pieprzem ziołowym.
W między czasie gotujemy ziemniaki i z kiszonej kapusty robimy surówkę z pokrojoną w kostkę cebulą, do surówki dodajemy oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy wątróbki są już usmażone dodajemy wcześniej usmażoną cebulę.
Usmażoną wątróbkę podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!