Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone tylne ćwiartki, podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, ogórka i papryki.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy solą i pieprzem ziołowym, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką warzywną. Smacznego!!!