Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite wątróbki indycze smażone z cebulką doprawione pieprzem i solą, podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 822
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7723
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 121
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 123
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 822
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7723
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 121
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę w paski, obraną marchew trzemy na wiórki, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wszystkie składniki mieszamy, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Wykonanie dania: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę doprawioną do smaku solą i ziołowym pieprzem. Smażymy do lekko słomkowego koloru. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone z błon, panierowane w mące wątróbki kilka razy przewracając je na patelni. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy wątróbki będą usmażone dodajemy do nich usmażoną cebulę, całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy na małym ogniu. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!