Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite wątróbki indycze smażone z cebulką doprawione pieprzem i solą, podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę w paski, obraną marchew trzemy na wiórki, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wszystkie składniki mieszamy, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Wykonanie dania: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę doprawioną do smaku solą i ziołowym pieprzem. Smażymy do lekko słomkowego koloru. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone z błon, panierowane w mące wątróbki kilka razy przewracając je na patelni. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy wątróbki będą usmażone dodajemy do nich usmażoną cebulę, całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy na małym ogniu. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!