Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite wątróbki indycze smażone z cebulką doprawione pieprzem i solą, podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68811
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68811
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę w paski, obraną marchew trzemy na wiórki, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wszystkie składniki mieszamy, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Wykonanie dania: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę doprawioną do smaku solą i ziołowym pieprzem. Smażymy do lekko słomkowego koloru. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone z błon, panierowane w mące wątróbki kilka razy przewracając je na patelni. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy wątróbki będą usmażone dodajemy do nich usmażoną cebulę, całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy na małym ogniu. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!