Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite wątróbki indycze smażone z cebulką doprawione pieprzem i solą, podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4213
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 469
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3758
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4213
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 469
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3758
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 768
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę w paski, obraną marchew trzemy na wiórki, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wszystkie składniki mieszamy, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Wykonanie dania: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę doprawioną do smaku solą i ziołowym pieprzem. Smażymy do lekko słomkowego koloru. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone z błon, panierowane w mące wątróbki kilka razy przewracając je na patelni. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy wątróbki będą usmażone dodajemy do nich usmażoną cebulę, całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy na małym ogniu. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego !!!