Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inne danie obiadowe. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę.
Boczek i cebulę kroimy również w kostkę.
Pokrojone w kostkę ziemniaki solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym tłuszczu do lekkiego zarumienienia się.
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i cebulę. Dalej smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości cebuli i boczku.
Kilka razy mieszamy, przewracając na drugą stronę smażące się składniki.
Usmażone kostki ziemniaczane z boczkiem i cebulą wykładamy na talerze a na patelni smażymy jajka na sadzone. Do wyłożonych na talerz kostek z boczkiem i cebulą dodajemy po 2 usmażone jajka sadzone, 10 oliwek czarnych i marynowaną paprykę. Smacznego!!!