Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inne danie obiadowe. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 53
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 141
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 53
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 141
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę.
Boczek i cebulę kroimy również w kostkę.
Pokrojone w kostkę ziemniaki solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym tłuszczu do lekkiego zarumienienia się.
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i cebulę. Dalej smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości cebuli i boczku.
Kilka razy mieszamy, przewracając na drugą stronę smażące się składniki.
Usmażone kostki ziemniaczane z boczkiem i cebulą wykładamy na talerze a na patelni smażymy jajka na sadzone. Do wyłożonych na talerz kostek z boczkiem i cebulą dodajemy po 2 usmażone jajka sadzone, 10 oliwek czarnych i marynowaną paprykę. Smacznego!!!