Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26130
Dodano: 16.07.2017
Odsłon: 840
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane odlewamy z wody i studzimy. Zimne ziemniaki kroimy na połówki, lub w grube plastry i smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia się.
Zarumienione ziemniaki wykładamy na talerze, a na tym tłuszczu smażymy jajka.
Usmażone jajka wykładamy na talerze obok ziemniaków, dodajemy po 2 ogórki.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 16 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Kocham <3 Odpowiedzi: 1 ▼8 Kto głosował? | Odpowiedz