Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pierogi wigilijne, które można nie tylko w Święta podawać. Sprawdzą się również jako danie obiadowe, na imprezy czy przyjęcia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458064
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458064
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Składniki
Ciasto: Ze składników zagniatamy ciasto. Jeśli nasza mąka chłodnie dużo płynu, dodajemy dodatkowo 2-3 łyżki śmietany. Odstawiamy przykryte ciasto na 15-20 minut.
Farsz: Na rozgrzany smalec dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i zarumieniamy. Kapustę kiszoną szatkujemy na drobniejsze części. Wkładamy do garnka wraz z pokrojonymi drobno namoczonymi grzybami i cebulą. Wodą z grzybów podlewamy kapustę i wraz z przyprawami gotujemy do miękkości. Doprawiamy pieprzem. Mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką lub odpowiednią wycinarką, wykrawamy okręgi. Na każdy krążek kładziemy po łyżeczce farszu. Do gotującej się osolonej wody, wkładamy nasze pierogi i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia. Następnie odsączamy z wody i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Podajemy.