Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pierogi wigilijne, które można nie tylko w Święta podawać. Sprawdzą się również jako danie obiadowe, na imprezy czy przyjęcia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Składniki
Ciasto: Ze składników zagniatamy ciasto. Jeśli nasza mąka chłodnie dużo płynu, dodajemy dodatkowo 2-3 łyżki śmietany. Odstawiamy przykryte ciasto na 15-20 minut.
Farsz: Na rozgrzany smalec dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i zarumieniamy. Kapustę kiszoną szatkujemy na drobniejsze części. Wkładamy do garnka wraz z pokrojonymi drobno namoczonymi grzybami i cebulą. Wodą z grzybów podlewamy kapustę i wraz z przyprawami gotujemy do miękkości. Doprawiamy pieprzem. Mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką lub odpowiednią wycinarką, wykrawamy okręgi. Na każdy krążek kładziemy po łyżeczce farszu. Do gotującej się osolonej wody, wkładamy nasze pierogi i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia. Następnie odsączamy z wody i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Podajemy.