Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórka, marchwi i papryk.
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 97
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10311
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1970
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 97
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10311
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1970
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki obtaczamy w mące i kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, smażymy na oddzielnej patelni. Usmażoną cebulę dodajemy do smażącej się wątróbki, posypujemy czerwoną papryką, troszkę podlewamy wodą. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami oraz z sałatką. Smacznego !!!