Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórka, marchwi i papryk.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1281
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1281
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki obtaczamy w mące i kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, smażymy na oddzielnej patelni. Usmażoną cebulę dodajemy do smażącej się wątróbki, posypujemy czerwoną papryką, troszkę podlewamy wodą. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami oraz z sałatką. Smacznego !!!