Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inna wersja smazonego karpia, która smakuje nie tylko na wigilijnym stole. Karp smazony na masle z ziolami, podany na salacie z marynowana dynia i polany sosem tatarskim.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Dokladnie umyc i osuszyc salate. Jablko pokroic w drobna kostke. Przygotowac dressing: wymieszac swiezo starty chrzan, olej rzepakowy, sok z czarnej porzeczki, kostki jablkowe i odrobine soku z marynowanej dyni, doprawic sola i pieprzem. Ulozyc sałate i marynowana dynie na talerzu i polac dressingiem.
Najpierw podsmazyc zewnetrzna strone filetów na oleju, nastepnie dodac kawalek masla, rozmaryn, tymianek i zabek czosnku. Obrócic filety i smazyc, az beda chrupiace.
Ugotowac jajko na miekko (żółtko musi być jeszcze płynne) i umieścic w wysokim pojemniku. Zblendowac a następnie powoli dodać olej rzepakowy i blendowac az uzyskamy kremowa konsystencje podobna do majonezu. Dodac musztarde, sos Worcester, sok z cytryny, olej chili, sól, pieprz i jeszcze chwile blendowac. Na koniec wymieszac z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Ulozyc czesc sałaty z dynia na talerzu, nalozyc na nia filety z karpia i polac schlodzonym sosem tatarskim.