Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inna wersja smazonego karpia, która smakuje nie tylko na wigilijnym stole. Karp smazony na masle z ziolami, podany na salacie z marynowana dynia i polany sosem tatarskim.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4422
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4422
Składniki
Dokladnie umyc i osuszyc salate. Jablko pokroic w drobna kostke. Przygotowac dressing: wymieszac swiezo starty chrzan, olej rzepakowy, sok z czarnej porzeczki, kostki jablkowe i odrobine soku z marynowanej dyni, doprawic sola i pieprzem. Ulozyc sałate i marynowana dynie na talerzu i polac dressingiem.
Najpierw podsmazyc zewnetrzna strone filetów na oleju, nastepnie dodac kawalek masla, rozmaryn, tymianek i zabek czosnku. Obrócic filety i smazyc, az beda chrupiace.
Ugotowac jajko na miekko (żółtko musi być jeszcze płynne) i umieścic w wysokim pojemniku. Zblendowac a następnie powoli dodać olej rzepakowy i blendowac az uzyskamy kremowa konsystencje podobna do majonezu. Dodac musztarde, sos Worcester, sok z cytryny, olej chili, sól, pieprz i jeszcze chwile blendowac. Na koniec wymieszac z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Ulozyc czesc sałaty z dynia na talerzu, nalozyc na nia filety z karpia i polac schlodzonym sosem tatarskim.