Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łupacz to gatunek ryby morskiej spokrewnionej z dorszem. Świeże mięso łupacza ma czysty, biało-przejrzysty kolor, jest podobne do mięsa dorsza i może być przygotowywane do spożycia w taki sam sposób. Ja postanowiłam filety łupacza usmażyć w panierce chlebowej i podać z pieczonymi ziemniaczkami oraz sałatką ze szpinaku.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4252
Składniki
Przygotowanie ryby: Kawałki ryby oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w semolinie w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia panierki. Przygotowanie ziemniaków: Umyte ziemniaki obgotowuje w osolonym wrzątku przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w ósemki. Oprószamy solą i skrapiamy olejem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200°C przez około 25 minut, aż się zrumienią. Upieczone ziemniaczki posypujemy przyprawami. Sałatka: Szpinak, mieszamy z pomidorkami i cienko pokrojoną cebulą. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerze układamy po 1-2 kawałki ryby, porcję sałatki oraz ziemniaków. Układamy również 2-3 plasterki cytryny do skropienia ryby.