Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łupacz to gatunek ryby morskiej spokrewnionej z dorszem. Świeże mięso łupacza ma czysty, biało-przejrzysty kolor, jest podobne do mięsa dorsza i może być przygotowywane do spożycia w taki sam sposób. Ja postanowiłam filety łupacza usmażyć w panierce chlebowej i podać z pieczonymi ziemniaczkami oraz sałatką ze szpinaku.
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10456
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1151
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1923
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4539
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10456
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1151
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1923
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4539
Składniki
Przygotowanie ryby: Kawałki ryby oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w semolinie w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia panierki. Przygotowanie ziemniaków: Umyte ziemniaki obgotowuje w osolonym wrzątku przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w ósemki. Oprószamy solą i skrapiamy olejem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200°C przez około 25 minut, aż się zrumienią. Upieczone ziemniaczki posypujemy przyprawami. Sałatka: Szpinak, mieszamy z pomidorkami i cienko pokrojoną cebulą. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerze układamy po 1-2 kawałki ryby, porcję sałatki oraz ziemniaków. Układamy również 2-3 plasterki cytryny do skropienia ryby.