Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łupacz to gatunek ryby morskiej spokrewnionej z dorszem. Świeże mięso łupacza ma czysty, biało-przejrzysty kolor, jest podobne do mięsa dorsza i może być przygotowywane do spożycia w taki sam sposób. Ja postanowiłam filety łupacza usmażyć w panierce chlebowej i podać z pieczonymi ziemniaczkami oraz sałatką ze szpinaku.
Przygotowanie ryby:
Kawałki ryby oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w semolinie w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia panierki.
Przygotowanie ziemniaków:
Umyte ziemniaki obgotowuje w osolonym wrzątku przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w ósemki. Oprószamy solą i skrapiamy olejem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200°C przez około 25 minut, aż się zrumienią. Upieczone ziemniaczki posypujemy przyprawami.
Sałatka:
Szpinak, mieszamy z pomidorkami i cienko pokrojoną cebulą. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na talerze układamy po 1-2 kawałki ryby, porcję sałatki oraz ziemniaków. Układamy również 2-3 plasterki cytryny do skropienia ryby.
Przepis dnia
polecam wszystkim udka tak zrobione są z wierzchu chrupiące, w środku miękki...
Odsłon: 78299
Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.
Odsłon: 290
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1625
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17446
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 397
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1625
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17446
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 397
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7673
Składniki
Przygotowanie ryby: Kawałki ryby oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w semolinie w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia panierki. Przygotowanie ziemniaków: Umyte ziemniaki obgotowuje w osolonym wrzątku przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w ósemki. Oprószamy solą i skrapiamy olejem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200°C przez około 25 minut, aż się zrumienią. Upieczone ziemniaczki posypujemy przyprawami. Sałatka: Szpinak, mieszamy z pomidorkami i cienko pokrojoną cebulą. Skrapiamy sokiem z cytryny, olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerze układamy po 1-2 kawałki ryby, porcję sałatki oraz ziemniaków. Układamy również 2-3 plasterki cytryny do skropienia ryby.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 121
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 442